lauantai 15. huhtikuuta 2017

Bodega on viinitila

Jos tuo esitteen kuva jatkuisi vielä hiukan oikealle näkyisi meille!
Bodega on viinitila. Meillä Alorassa on tällainen viinitila, josta kuva. Olen oppinut tekniikan, jolla voi ryöstää toisten nettisivuja. Olimme melko tietämättömiä oman kylän viininviljelystä, kunnes koimme herätyksen. Viiniköynnöksetkin kasvavat aivan tuossa meidän lähellä, kun vain osaa oikein katsoa.
Mummi on oikea nettimatkaaja ja sieltä hän löysi tällaisen herra Jani Nurmisen Marbella'sta, joka järjestää esittely- ja maistiaisjuttuja Aloran bodega'aan. Sopivasti olivat Jussi ja Marita käymäsellään ja Fuengirolan viiniasiantuntijat Pauli ja Tea joukkoineen saatiin mukaan nauttimaan annista.
Nopean, mutta ansiokkaan katsauksen viinitilan historiaan, viinin valmistukseen ja eri tyyppisiin viineihin, meille loihti Jani, joka muistaakseni on oikea hovimestari taustaltaan. Aloran viinitila on kovin moderni ja nuori. Saavutuksia on: voittanut semmosen viinimakustelukilpailun, jossa oli liki yhdeksänsataa viiniä maisteltavana. Meidän kylän viini oli nro 1. Ja näitä palkintoja jaettiin vain yksi.
Ei kuulkaa enää rypäleitä jaloin poljeta littuun, vaan paineilma hoitaa puristelun hygieenisesti ja tehokkaasti. Isoissa terässäiliöissä viini käy ja kukkuu. Sitten matka vie tammitynnyreihin kypsymään ja viimein pulloihin joksikin aikaa kunnes päätyvät kurkusta alas.
Aloran tehdas tuottaa kolmea sortimenttia: kaks lajia punasta on grianza ja reserva ynnä kuiva valkoinen muscatel. Yhteensä tulee 30 000 putelia vuodessa. Köynnöksiä kasvaa noin kuuden hehtaarin alueella. Kirjoitin ulkomuistista, joten en vastaa asiavirheistä, kuten en koskaan muulloinkaan.
Vielä siitä jatkettiin syömään Caballos-hevosravintolaan. Ei ole ihan courmet, mutta nälkäänsä syö.
En varsinaisesti tehnyt kyselytutkimusta matkan annista, mutta omasta puolestani voin sanoa, että oli opettavainen ja viihdyttävä. Kiitokset mukanaolijoille ja Janille.


Malliksi olivat pihaan laittaneet muutaman köynnöksen. Jo oli
vihreää hiukan tarjolla ja aivan pikkiriikkiset rypäleenalut näytillä.


Tynnyreissä kypsyy punkku. Tynnyreitä on kahta sorttia:
Amerikkalaisia ja ranskalaisia. Ranskalainen on kalliimpi.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti