perjantai 11. elokuuta 2017

Pulikemiaa

Alakuvassa veljenne on halkomassa juuri poimittuja luumuja ja
poistaa kivet. Yläkuvassa tuote muhii purkissa.


Veljenne on pulikemisti. Pulikemisti elää juuri nyt iloisessa joulunodotuksen tunnelmassa. Rommiluumut ovat lähes puolivuotisen taipaleensa alkumetreillä. Mitä on jo tapahtunut?
Luumut noukittiin puusta yksitellen laatua haptisesti palpuloimalla ja silmällä seuraten. Vain parhaat kelpasivat pulikemistille. Mummi vielä pesaisi omilla pienillä kätösillään pinnan puhtaaksi. Pulikemisti poisti kiven halkaistuaan luumun ja pisti vielä puolikkaankin puoliksi. Mummi latoi neljänneksiä purkkiin kerroksen ja päälle sokeria. Tämän hän toisti kunnes purkki oli täysi.
Tehtiin kaksi eri versiota. Toisessa on erikoishienostunut tumma sokeri ja toisessa valkoinen sokeri ynnä kivet.
Aikanaan luumut nautitaan kermavaahdon kera pukkia odotellessa. Neste luultavasti on maukasta nautittavaksi hyvässä seurassa sellaisenaan tai vaikka jälkiruoanlaitossa.
Seuraavassa jaksossa: pulikemisti ja päärynäliköörtti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti