Tämä komea ranta on Nerjassa. Poikettiin viikonloppuajelulla Paulin ja Tean kanssa. Oli luxusta, en ajanut. |
Greipin kanssa sopii mainiosti Gin'i. Eikö? Lonkero tulee heti mieleen. Alorassa meillä oli yksi greippipuu ja siinä kahdeksan verigreippiä. Ostettiin vasiten isoja tölkkejä kiinankaupasta imeytyssäiliöiksi. Greipit kuorittiin ravintolatyyliin veitsellä leikellen kuori pois ja pilkottiin purkkiin. Sokeria saa pistää maun mukaan, mutta me pantiin noin 0,7kg tähän parin litran purkkiin. Muistaakseni!? Maun mukaan voi pikkuhiljaa lisätä. Sitten käännellään ja mulskutellaan päivittäin. Pidettiin jääkaapissa. Mukavaa puhaa on toi viinan kanssa läträäminen. Ei sovi ehkä rapajuopolle. Läträttävä loppuu kesken. Kuukauden eli kaksi ja valmista on likööri. Meillä oli kahdeksan kuukautta. Sitten laskettiin suodatinkankaan läpi laakeaan astiaan josta pulloon. Sen vois varmaan jollain kirkastaa, ehken liivatteella. Ei kai tai joo...
Näissä olosuhteissa etuna on, että ginipullo maksaa 4.20€ ja vodka samaten.
Appelsiinijuttu tuli tosi hyvää: viina oli vodkaa, kuoria mukaan ja mausteeksi tällä kertaa tähtianista. Parin lasillisen jälkeen siitä voi vaikka laulun leipoa. Appelsiinilikörtti, siitä nauttii jokanörtti...
Sitruunasta syntyy oma limonchello käden käänteessä. Kirpeä tuote, joka poistaa pelon ja ahdistuksen tuota pikaa.
Maistuis varmaan sullekin?!
Väri lasissa muistuttaa hieman raparperiviiniä mallia -89. Lämmittäisi kesää viileässä suomessakin, tuoden iloa harmaaseen arkeen.(ainakin hetkeksi)
VastaaPoistaHyvää jatkoa sinne lämpimään etelään. :)